top of page
tips och guide till er bröllopsplanering

Bröllopstips

Funderar ni på hur man ska börja planera, om man kan byta ut en förlovningsring eller vill ni helt enkelt veta; vad är en hindersprövning?

 

Här har jag samlat mina 5 bästa bröllopstips och skapat en bröllopsguide för att underlätta er bröllopsplanering. Jag har pratat med 10 olika experter inom bröllopsbranschen för att få mängder av bröllopstips och svar på de vanligaste frågorna!

Mina 5 bästa bröllopstips

01

Bestäm när ni ska sitta med planeringen

Alla människor är olika och planerar på olika sätt. Du kanske vill prata om ert bröllop hela tiden men din partner kanske känner sig stressad över att konstant planera. Så, avsätt en tid ihop när ni ska planera för ert bröllop. Planeringen av ert bröllop ska vara kul och inte stressa upp varandra!

02

Skriv ner allt ni vill ha med på ert bröllop

Har ni studerat ut en specifik lokal, den perfekta fotografen eller har ni några idéer om vad som ska ätas under middagen? Anteckna allt, ihop eller var för sig och spåna vad ni vill ha med på ert bröllop. Ytterligare ett tips är att skapa en mood-board på pintrest (eller liknande) för att lättare få en bild av ert bröllop. Ni kan även dela med er utav er mood-board till era leverantörer.

03

Sätt en budget innan ni bokar något

Vad vill ni lägga era pengar på?

Skriv en lista på vad som är viktigast innan ni bokar lokal, catering eller fotograf o.s.v. Är lokalen viktigast – kolla vad den kostar och tilldela budgeten i turordning. Är ni oense kan man alltid köra sten, sax, påse!

04

Delegera bort ansvarsuppgifter

Under er bröllopsdag har ni bara två uppgifter – att helst säga ja till varandra och att njuta utav er dag.

Mitt bästa bröllopstips är att skaffa en toastmaster/toastmadame som har ett övergripande över dagen. Allt från schemaläggning av tal på kvällen till vägvisare mellan vigselplats och festlokal. Välj 1 eller 2 personer som är bra på att planera och att ha många bollar i luften.

 

Har ni barn? Se till att ha en bestämd ”barnvakt” som ska ha koll på barnen under dagen, så underlättar det för er – jag lovar.

Vet ni inte vilken festmusik som ska spelas på kvällen? Skapa ett album på Spotify (eller liknande) och dela med era gäster så kan de lägga in sina bästa party-hits.

05

Gå på magkänsla

Har ni hittat en lokal som ni vill boka men där mottagandet inte känns bra? Har ni drömt om en specifik fotograf men när ni väl pratar med hen så känner ni inte er bekväma? Gå på magkänslan. Det spelar ingen roll hur duktig en fotograf/sångerska/frisör är, känner ni er inte bekväma eller förstådda är det inte rätt person för er.

 

Ni skulle ju inte bjuda in gäster ni inte tycker om till ert bröllop, så boka inte leverantörer som ni inte klickar med heller.

Bröllopsguide

experthjälp i planeringen

Här har jag skapat en bröllopsguide för er som vill veta när man bör köpa bröllopsklänning, om man kan byta ut en förlovningsring eller om man verkligen ska knyta slipsen dagen innan bröllopet.

Pssst, sa jag också att jag har intervjuat och luskat ut massa tips från 10 olika leverantörer inom bröllops-branschen, så som skräddare, juvelerare och florister.

Vad är hindersprövning?

Innan du gifter dig i Sverige måste du ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Där behöver ni fylla i en blankett så att Skatteverket, enligt svensk lag, kan se om det finns hinder mot att ni får gifta er.

Ni får inte:

  • Vara under 18 år

  • Vara i nära släktskap

  • Redan vara gifta eller ha en annan registrerad partner

Dessa hinder gäller om ni ska gifta er i Sverige, även om ni inte är svenska medborgare eller bor i Sverige.

Va gör vi nu da?

bottom of page